Rady, tipy a doporučení

  1. Dort by měl obsahovat dostatečný počet porcí pro vaše hosty.
  2. Lze kombinovat počet porcí dortu a dalších sladkostí (např. 40 porcí v dortu + 40 Cupcakes), nebo více samostatných dortů různých velikostí.
  3. V patrových dortech je možné kombinovat více příchutí (nejmenší průměr na samostatnou příchuť je 15 cm).
  4. Připravte si na oslavě sladký bar – dort i sladkosti na něm krásně vyniknou a vaši hosté si vše budou moci prohlédnout. Krásným doplňkem takového stolu jsou cedulky s popisem příchutí.
  5. POZOR na letní horké dny, v takových případech dort nenechávejte dlouho mimo lednici a raději vyjměte z lednice těsně před krájením. Musíme upozornit na běžný jev „orosení potahovaného dortu“, způsobený rychlou změnou teploty. Povrch dortu se stane lepkavým a lesklým, je to vizuální záležitost, na kvalitu a chuť dortu to nemá žádný vliv. Jako výrobci to nemůžeme nijak ovlivnit. Po vyrovnání teploty se povrch vrátí do původního stavu.
  6. Na samotné krájení si připravte nádobu s horkou vodou, utěrku a ostrý nůž.
  7. Pro docílení požadovaného počtu porcí postupujte dle nákresu, tzn. velké průměry (cca 20 cm a více) krájejte “do mřížky” a ne “do klínku”. Vzniknou porce cca 3×6 cm. Tyto informace se týkají především obsluhy, která bude mít za úkol dort nakrájet.
  8. Patrové dorty obsahují výztuhy a mezipodložky vhodné pro styk s potravinou. Nejedná se ale o části určené ke konzumaci, proto by se měly před podáváním vyjmout.
  9. POZOR! Některé další komponenty na dortech jsou také vyztuženy, např. jedlé květiny nebo postavičky obsahují nejedlé aranžovací drátky, párátka apod.
  10. Po předání dortu již DELU CAKE neodpovídá za špatnou manipulaci a uskladnění dortu, např. v nevhodné lednici.